Matematik
Ligning
21. februar 2007 af
Thegreenfox (Slettet)
En der gider hjælpe med denne?
2x-1/5=4-1/3x
2x-1/5=4-1/3x
Svar #1
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Start med at gange med 15
2x-1/5=4-1/3x <=>
30x-3=60-5x
2x-1/5=4-1/3x <=>
30x-3=60-5x
Svar #2
21. februar 2007 af mathon
2x-1/5 = 4-1/3x
(2+1/3)x = 4+1/5
(7/3)x = 21/5
(1/3)x = 3/5 = 0,6
x = 3*0,6 = 1,8
(2+1/3)x = 4+1/5
(7/3)x = 21/5
(1/3)x = 3/5 = 0,6
x = 3*0,6 = 1,8
Svar #3
21. februar 2007 af uksomi (Slettet)
2x+1/3x=4+1/5 <->
(6+1)/3x=(20+1)/5<->
7/3x=21/5<->
x=(21/5)/(7/3)<->
x=21/5*3/7=9/5
(6+1)/3x=(20+1)/5<->
7/3x=21/5<->
x=(21/5)/(7/3)<->
x=21/5*3/7=9/5
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
