Matematik

Potensiel regretion

22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)
Jeg har en tabel, og skal finde tallene a og b.
Jeg vil gøre dette vha potensiel regretion (på min lommeregner) men jeg kan ikke få den til det. Kan nogen hjælpe ved at forklare hvilke knapper jeg skal trykke på?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af Kidd (Slettet)

Hey :)

Har du programmet Stat/list editor?
Så kan jeg hjælpe dig på vej?

Ellers må du skrive tallene og så kan jeg give dig a & b ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2007 af MP7 (Slettet)

Hvilken regnemaskine har du?
Hvis du har en casio (algebra FX 2.0 plus), så går du ind i stat menuen, og skriver x-værdierne i list 1, og y-værdierne i list 2. Herefter calc - reg - power. :)

Svar #3
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Jeg har en Texas TI-82 STATS.
Jeg har været inde i STAT - EDIT og så skrive tallene. Men den kom kun med L3, L4 og L5.
Da jeg så igen trykkede STAT - CALC - PWR REG kom den med en fejlmelding.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2007 af MP7 (Slettet)

Hmm... Du kan jo også løse den i hånden?

Svar #5
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Min lærer vil desværre have vi skal løse den vha lommeregner. Hader al den teknik! Haha.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2007 af Kidd (Slettet)

Kunne du evt. skrive tallene op herinde, hvis der ikke er for mange? Jeg har TI89 nemlig, så kan ikke rigtig sætte mig ind i hvad du har gjort .

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2007 af MP7 (Slettet)

Hehe... Ja, altså jeg kan godt løse den for dig, men det hjælper jo ikke dig, hvis/når du skal bruge det for alvor?

Svar #8
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Nej men ville være en super hjælp lige nu ;)
x:
0,32
0,38
0,46
0,56
0,71
0,91
1,22

f(x):
5,30
3,75
2,53
1,69
1,05
0,63
0,36

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2007 af MP7 (Slettet)

Jeg får det til y=0,53*x^-2,02 :)

Svar #10
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Altså a = 0,53
og b = -2,02 ? :)

Svar #11
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Nå nej mente det omvendt ;)

Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Prøv at trykke på "SetUpEditor", det virker på en TI-83...

Svar #13
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

#12 - fantastisk, nu får jeg L1 og L2. Tusind tak! :)

Brugbart svar (0)

Svar #14
22. februar 2007 af Kidd (Slettet)

Jeg får det samme som MP7;

f(x)= 0,5245*x^2,0294


Svar #15
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!
Jeg får de samme resultater nu hvor jeg fik fikset lommeregneren ;)

Brugbart svar (0)

Svar #16
22. februar 2007 af MP7 (Slettet)

Omvendt, mener jeg:) ?

Brugbart svar (0)

Svar #17
22. februar 2007 af MP7 (Slettet)

Det var så lidt:)

Skriv et svar til: Potensiel regretion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.