Matematik

løs ligninger & find en ubekendt

25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)
Jeg har nogle opgaver, som jeg har svært ved at løse.

1) løs ligningen: (x-1)(x^2 - 4) = 0
Vi har fået at vide at vi kan bruge nul-reglen til denne ligning. Men jeg ved ikke hvordan jeg kan bruge den!

2) En trekant har sidelængderne 1, x og y.
Omkredsen er 10.
x>y
Trekanten er retvinklet.

Bestemt x.
---
Jeg vil ikke have løsningerne til dem, jeg vil bare gerne vide hvordan man kan udregne dem.

På forhånd tak.

J

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

1) Nulreglen:
a·b=0 <=>a=0vb=0


2)Kateterne er y 0g 1. Du skal løse to ligninger med to ubekendte
1+x+y=10 og 1²+y²=x²


Svar #2
25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

#1

1) Jeg må indrømme at jeg ikke helt forstod det du skrev med at a=0vb=0

2) Hvis 1² er 1, så kan jeg trække x og y fra, sådan at 1 står alene på sin side af lighedstegnet.
Så kan jeg altså sætte 1 ind på den anden 1'ers plads, men hvordan får jeg 'opløst' y²=x² (det der med at de står 'i anden')?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2007 af dnadan (Slettet)

#2 Videreførsel af #1:
(x-1)(x^2 - 4) = 0
Hermed er:
x-1=0 v x^2-4=0

Svar #4
25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

#3 hvad betyder v'et?

Svar #5
25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

x-1=0 v x^2-4=0

v'et efter 0, hvad står det for?

Svar #6
25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

HJÆLP ! Please !

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

v står for "eller"

Svar #8
25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

Hvad skal man bruge det til? Er svaret på opgaven så at x-1=0 v x^2-4=0 Er det ikke to ligninger man har?

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Jo, og dem skal du naturligvis løse.

Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2007 af mathon

(x-1)(x^2 - 2^2) = 0
eller

(x-1)(x+2)(x-2) = 0

hvilke x-værdier gør venstresiden til 0 jvf. nul-reglen?

Svar #11
25. februar 2007 af TJuhl (Slettet)

#10

Det gør 1, 2 og -2

Eller hvad...?..

Det her er lidt svært for mig

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Ja, det er løsningerne.

Skriv et svar til: løs ligninger & find en ubekendt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.