Matematik
Vektorkræfter på en kran
25. februar 2007 af
MRiber (Slettet)
Er blevet stillet en opgave hvor jeg skal beregne hvor stor en kraft der virker på to stænger der indgår i en krankonstruktion, når belastningen er en kraftvektor på 6kN.
Stang1 = 3.163m, Stang2 = 2m, F (krafvektor) = 6kN
Systemet er i ligevægt, og derfor ligningen:
´ S1 + S2 - F = 0
´ S1 + S2 - 6kN = 0
´ S1 + S2 = 6kN
...og stop! det er her jeg er gået i stå, for er i tvivl om hvor vidt jeg finder hvor meget kraft der påvirker dem hver især.
Kan jeg tage forholdet mellem de to stænger, og så se hvor stor en del af de 6kN de hver bærer, eller skal jeg ind og kigge på deres vinkler i forhold til kraftvektoren?
Stang1 = 3.163m, Stang2 = 2m, F (krafvektor) = 6kN
Systemet er i ligevægt, og derfor ligningen:
´ S1 + S2 - F = 0
´ S1 + S2 - 6kN = 0
´ S1 + S2 = 6kN
...og stop! det er her jeg er gået i stå, for er i tvivl om hvor vidt jeg finder hvor meget kraft der påvirker dem hver især.
Kan jeg tage forholdet mellem de to stænger, og så se hvor stor en del af de 6kN de hver bærer, eller skal jeg ind og kigge på deres vinkler i forhold til kraftvektoren?
Skriv et svar til: Vektorkræfter på en kran
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
