Kemi

[nemy] oxidations TAAAL

25. februar 2007 af neverSTXagain (Slettet)
hvad er oxidationstallene i følgende:

2Ag((NH3)2)+

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2007 af sapiens (Slettet)

du har nogle regler for OT: hvilket OT har H (næsten) altid?

Svar #2
25. februar 2007 af neverSTXagain (Slettet)

+1 men hvordan skal det 2 tolkes foran

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2007 af sapiens (Slettet)

2-tallet foran stoffet er ligegyldigt. det svarer til at du skriver:
O2 + 2 H2 -> 2 H2O
dvs. det er koefficienterne foran stoffet.

du ved, at NH3 er et uladet molekyle (ammoniak). N har derfor hvilket OT?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2007 af sapiens (Slettet)

stoffet, du skal finde OT til, er Ag((NH3)2)+
problemet er, at du ikke ved, hvilken ladning Ag-ionen optræder med. det kan du finde ud af ved at finde OT for de andre stoffer.

Svar #5
25. februar 2007 af neverSTXagain (Slettet)

-3 går jeg udfra?..

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2007 af sapiens (Slettet)

Netop.

Hvilket OT på Ag så nødvendigvis have, hvis ionen samlet skal have en ladning på +1, og NH3 er neutral?

Svar #7
25. februar 2007 af neverSTXagain (Slettet)

Det er isammenhæng med alkoholer (tollens reagens)

2Ag(NH3)2 + + 2OH- + CH3CH2CHO -->CH3CH2C(=O)OH+NH3 + Ag(s)

Svar #8
25. februar 2007 af neverSTXagain (Slettet)

+1 går jeg udfra:)

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2007 af sapiens (Slettet)

netop :)
så skal du afstemme reaktionsligningen i #7 som en redox. har du også problemer med det?

Svar #10
25. februar 2007 af neverSTXagain (Slettet)

nej:D faktisk ikke har fundet ud af det..:P men tak

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2007 af Otzen (Slettet)

Jeg har en fantastisk liste med regler, som er sat op på punktform med punkterne 1-9, hvor punkt 1 har førsteprioritet etc. Den er rigtig god, og jeg skal gerne skrive den her.

Regler for oxidationstal angivelser:

1. Grundstoffer har oxidationstallet 0.

2. Summen af oxidationstal i en kemisk forbindelse skal være lig med den ydre ladning.

3. Alkalimetaller (stoffer fra 1. hovedgruppe) som Li, Na og K har som ioner altid oxidationstallet +1.

4. Flour har som ion altid oxidationstallet -1.

5. Jordalkalimetallerne (stoffer fra 2. hovedgruppe) Be, Mg, Ca, Sr, Ba samt Cd har som ion altid oxidationstallet +2.

6. Al har som ion altid oxidationstallet +3.

7. Hydrogen på ionform har oxidationstallet +1.

8. Oxygen på ionform har oxidationstallet -2.

9. Halogenerne (Cl, Br, I) op ionform har oxidationstallet -1.

Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

#11 altid rart med regler, men som sædvanlig er der altid undtagelser.

Og det er også tilfældet her specielt for punkt 7-9.

H kan også have OT= -1 og denne ion (H-) kaldes en hydridion, og er en meget stærk base. Man kan f.eks. købe LiH, NaH, KH og CaH2.


O kan også have OT = -1 og det er i peroxider.


Cl, Br og I kan også have OT fra +1 til +7

Skriv et svar til: [nemy] oxidations TAAAL

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.