Matematik
Bremselængde
25. februar 2007 af
rix-iversen (Slettet)
Bremselængden B (meter) for en biler proportional med hastigheden i anden potens. Hvis v måles i km/h, vil B for en bestemt bil på en tør vej være givet ved B=0.005*v^2. For en fører af bilen går der 0.9 sekunder, fra en forhundring opstår, til bremsen aktiveres. Den vejlængde R (meter), bilen tilbagelægger i dette tidsrum, kaldes reaktionslængden. Bilens samlede standselængde S (meter) er lig med reaktionslængde + bremselængde, dvs. S = R + B.
Og NU:
Vis, at v km/h = (v/3.6)m/s.
Hvordan kommer jeg i gang, og hvilke tal skal jeg bruge til hvad?
På forhånd tak.
Og NU:
Vis, at v km/h = (v/3.6)m/s.
Hvordan kommer jeg i gang, og hvilke tal skal jeg bruge til hvad?
På forhånd tak.
Svar #1
25. februar 2007 af janandersen (Slettet)
v km/h = v 1000m/h = v 1000m/(3600s) = (v/3.6) m/s
Skriv et svar til: Bremselængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
