Kemi

pH i ækvivalenspunktet

26. februar 2007 af hackerjohn (Slettet)
HEJ!

Håber nogen kan hjælpe mig med at tænke ;) hehe! Jeg er gået i stå, så jeg kan ikke finde pH i ækvivalenspunktet.

Oplyst:

1,21 M HCl V(HCL) = 22,8mL
1,38 m NH3 V(NH3) = 20,0mL

er der nogen den kan hjælpe mig med at finde pH ved ækvivalenspunktet?

Mvh.
Sune

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Find det totale volumen, udregn koncentration af den dannet NH4(+) ion, og udregn herfra pH.

Svar #2
26. februar 2007 af hackerjohn (Slettet)

Hmm kan ikke finde konc af NH4(+).. Det har jeg forsøgt, men kan du give mig et fingerpreg?

Svar #3
26. februar 2007 af hackerjohn (Slettet)

er du der? ... nogen der kan hjælpe mig med at finde Koncentrationen af NH4^-??

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2007 af Larsendrengen (Slettet)

Udregn hvor mange mol NH3 du har, og så divider det med det totale volumen (22,8 + 20 mL, og omregn det så til Liter)

Svar #5
26. februar 2007 af hackerjohn (Slettet)

dvs:

1,38M*0,020 = 0,00276mol

0,00276mol/0,0428l = 0,06449 M ? ikke?

Svar #6
26. februar 2007 af hackerjohn (Slettet)

Og så er pH:

pH = -log(0,06449) = 1,19 ?

Skriv et svar til: pH i ækvivalenspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.