Matematik
differentiering
27. februar 2007 af
hamlet (Slettet)
Kan nogen hjælpe med at differentiere denne:
V(r) = pi*r^2*kvadratrod af:(81-r^2)
Skal jeg bruge produktdifferentiation for at udregne denne? også lade pi*r^2 være f(x) og Kvadratroden af(81-r^2) være g(x)???
Og så et sidste spørgsmål: hvordan differentierer man kvadratroden af 81-r^2 (der må jo ikke tages kvadratroden af negative tal).
tusind tak:)
V(r) = pi*r^2*kvadratrod af:(81-r^2)
Skal jeg bruge produktdifferentiation for at udregne denne? også lade pi*r^2 være f(x) og Kvadratroden af(81-r^2) være g(x)???
Og så et sidste spørgsmål: hvordan differentierer man kvadratroden af 81-r^2 (der må jo ikke tages kvadratroden af negative tal).
tusind tak:)
Svar #2
27. februar 2007 af mathon
første spørgsmål - JA
andet spørgsmål:
(sqr(81-r^2))' = 1/(2sqr(81-r^2))*(81-r^2)'
(sqr(81-r^2))' = -2r/(2sqr(81-r^2))
andet spørgsmål:
(sqr(81-r^2))' = 1/(2sqr(81-r^2))*(81-r^2)'
(sqr(81-r^2))' = -2r/(2sqr(81-r^2))
Svar #3
27. februar 2007 af hamlet (Slettet)
jeg forstår ikke helt hvorfor du ganger med (81-r^2) - skal man ikke differentiere 81 væk inde i parantesen. Så den bliver 1/2sqr(-2r)
??
??
Skriv et svar til: differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
