Kemi

kolorimetrisk titrering

27. februar 2007 af ekim-dahl (Slettet)
Hej.


Kan i ikke lige forklare hvad disse to ting er.


potentiometrisk titrering


kolorimetrisk titrering

Brugbart svar (2)

Svar #1
27. februar 2007 af mathon

jeg går ud fra, at du ved, hvad titrering er. Hvis du ikke ved det, må du studere lidt, da pladsen her ikke rigtig er til den længere forklaring.

De stofmængder man under titreringen ækvivalerer med hinanden er usynlige for det blotte øje, hvorfor man må have et ydre utvetydigt tegn, der signalerer, at nu ækvivalerer syre og base. Det kan være et farveomslag på en indikator, som man har tilsat eller et pludseligt - men ventet - markant skift i elektrolyttens ledningsevne, hvilket nemt registreres på et potentiometer = et voltmeter.

potentiometrisk titrering = titrering under anvendelse af et potentiometer

kolorimetrisk titrering (af color=farve) = farveskifttitrering


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2007 af frodo (Slettet)

en typisk potentiometrisk titrering er måling af pH med et pH-meter under vejs. Her udnytter man nemlig potentialet af H+

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af Jeanette789 (Slettet)

Hvilken slags titrering er bedst at bruge? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2011 af Jeanette789 (Slettet)

Hvilken slags titrering er bedst at bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. juni 2019 af mitnavnerHugo

Jeanette789, (håber ikke det er for sent), det afhænger af forsøget, så man kan ikke snakke om bedst:)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. juni 2019 af mathon

Kolorimetrisk titrering er ikke altid til megen nytte i en i forvejen farvet opløsning.


Skriv et svar til: kolorimetrisk titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.