Matematik
røringspunkt
27. februar 2007 af
juliegg (Slettet)
Hvordan beregner man et røringspunkt til en tangent?
Svar #1
27. februar 2007 af mathon
1) du har en ligning y=f(x) for grafen (kurven)
2) du finder f'(x)
3) du har en oplysning mere og tangenthældningen a, som giver dig mulighed for at beregne xo af f'(xo)=a
4) du beregner yo = f(xo)
2) du finder f'(x)
3) du har en oplysning mere og tangenthældningen a, som giver dig mulighed for at beregne xo af f'(xo)=a
4) du beregner yo = f(xo)
Svar #2
27. februar 2007 af juliegg (Slettet)
altså hvis jeg fx har en funktion f(x)=x^3-6x +7 og jeg skal finde røringspunktet for tangentet som er parralel til en tangent som hedder -3x+5
så finder jeg f´(x)=3x^2-6
og hældningen til tangent2 må være ens men tangent 1 da de er parralel? men hvad så derfra??
så finder jeg f´(x)=3x^2-6
og hældningen til tangent2 må være ens men tangent 1 da de er parralel? men hvad så derfra??
Skriv et svar til: røringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
