Matematik

bestem b og c

28. februar 2007 af juliegg (Slettet)
hej er der en som kan hjælpe mig med følgene opgave:

En funktion er givet ved: f(x)=½x^2+bx+c, du ved at
A(-1,5) og B(3,-3) ligger på parablen bestem b og c

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Sæt punkterne ind, og du får to ligninger med to ubekendte, som løses for b og c.

Svar #2
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

ja men det er der jeg går i stå :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

Du får altå ligningerne




Ved at trække dem fra hinanden, får du elimineret c. Så har en ligning, hvor b er den eneste ubekendte. Når du så kender b, skulle det være let at finde c, ikke sandt?

Svar #4
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

jeg er ikke helt med, i anden linje hvordan får du det der står??

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#4,

Jeg sætter 3 ind for x og -3 ind for f(x). Du er vel bekendt med, hvordan man løser to ligninger med to ubekendte? Det svarer til at finde skæringspunktet mellem to rette linjer.

Svar #6
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

når jeg trækker dem fra hinanden får jeg:

-8/2-4b-8 kan det passe??

Svar #7
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

dvs b =-3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#6,7,

Du får -8/2-4b=8 <=> -8-8b=16 <=> -8b=24 <=> b=-3.

Svar #9
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

ok super og c= -1,5

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#9,

Prøv igen. Du skulle gerne får c=+3/2 (eller 1.5).

Svar #11
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

jeg bliver ved med at få -1,5:
9/2+(3*3)+c=-3
9/2+3=c
c=-1,5

Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

#11,

Husk, at b var -3, IKKE +3, som du sætter ind.

Svar #13
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

ja det var også en fejl men alligevel bliver det -1,5:

9/2+(3*-3)+c=-3
9/2-9+3
c=-1,5

Brugbart svar (0)

Svar #14
28. februar 2007 af sigmund (Slettet)

9/2-18/2 er -9/2. Således kommer der til at stå -9/2+c=-3. Lægges 9/2 til på begge sider fås c=-6/2+9/2=3/2.

Svar #15
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

men hvor kommer 18/2 fra??

Svar #16
28. februar 2007 af juliegg (Slettet)

når du har bare lavert det om til brøker 9 =18/2 self

Skriv et svar til: bestem b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.