Matematik
Kort e^x regel spørgsmål
28. februar 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Hvis vi har a= et tal
for a/e^x
er det så det samme som at sige a*e^-x
min point er, jeg har lige lært at i stedet for at dividere med e^x så kan du gange med e^-x, altså blot ændre fortegn for eksponenten
Er denne viden korrekt, hvornår ville man i såfald have lært det ? 2g bogen, hvilket emne kan jeg finde noget om det i? ville gerne læse lidt op på det
for a/e^x
er det så det samme som at sige a*e^-x
min point er, jeg har lige lært at i stedet for at dividere med e^x så kan du gange med e^-x, altså blot ændre fortegn for eksponenten
Er denne viden korrekt, hvornår ville man i såfald have lært det ? 2g bogen, hvilket emne kan jeg finde noget om det i? ville gerne læse lidt op på det
Svar #1
28. februar 2007 af Sentinox (Slettet)
Ja det er korrekt at:
a/exp(x) = a*exp(-x), dette følger af de basale potensregler:
k/a^b = k*a^(-b)
Dette er gældende da e^(x) i virkeligheden er et tal ligesom alle andre (med værdien: e ~ 2.718281828).
Denne er lige som mange andre størrelse indført da den passer "godt" på mange fysiske problemer.
//Sentinox
a/exp(x) = a*exp(-x), dette følger af de basale potensregler:
k/a^b = k*a^(-b)
Dette er gældende da e^(x) i virkeligheden er et tal ligesom alle andre (med værdien: e ~ 2.718281828).
Denne er lige som mange andre størrelse indført da den passer "godt" på mange fysiske problemer.
//Sentinox
Svar #3
28. februar 2007 af Merit-HB (Slettet)
Hm har en isolering som jeg egentligt godt ville høre lidt om her
e^-0,071*x=200/3497,343 ->
x*-0,071*ln(e)=200/3497,343 ->
og her er jeg så i tvivl om præcist hvordan man korrekt skal isolere her fra, hvordan det skal formuleres? sådan her?:
x= (200/3497,34)/-0,071/ln(e)
e^-0,071*x=200/3497,343 ->
x*-0,071*ln(e)=200/3497,343 ->
og her er jeg så i tvivl om præcist hvordan man korrekt skal isolere her fra, hvordan det skal formuleres? sådan her?:
x= (200/3497,34)/-0,071/ln(e)
Skriv et svar til: Kort e^x regel spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
