Fysik
massemidtpunkt og vinkelhastighed
02. marts 2007 af
Havenissen (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave som jeg ikke kan slå hul på. Håber at nogen kan hjælpe.
En kugle med massen m og radius r bevæger sig med en hastighed v0 på et glat, vandret underlag. Kuglen roterer ikke!
Til tiden t=0 når kuglen et ru underlag med gnidningskoefficient my. Herfra og indtil tiden t1 vil kuglens bevægelse være en kombineret rulning og glidning, mens den efter t1 foretager ren rulning.
a) angiv massemidtpunktets hastighed vc og kuglens vinkelhastighed wk som funktion af tiden 0<=t<=t1. Tegn en graf der viser størrelsen som funktion af tiden.
Jeg har rigtig svært ved det her stof så al hjælp er stor hjælp.
En kugle med massen m og radius r bevæger sig med en hastighed v0 på et glat, vandret underlag. Kuglen roterer ikke!
Til tiden t=0 når kuglen et ru underlag med gnidningskoefficient my. Herfra og indtil tiden t1 vil kuglens bevægelse være en kombineret rulning og glidning, mens den efter t1 foretager ren rulning.
a) angiv massemidtpunktets hastighed vc og kuglens vinkelhastighed wk som funktion af tiden 0<=t<=t1. Tegn en graf der viser størrelsen som funktion af tiden.
Jeg har rigtig svært ved det her stof så al hjælp er stor hjælp.
Svar #1
04. marts 2007 af eising (Slettet)
Kære Fysik 1 medstuderende;
Du skal finde moment påvirkningen af kuglen fra underlaget;
I = (1/2) * m * r^2
tau = dL / dt
F[gnid] = m * g * mu
L = m * g * mu * r * t
Dette er moment påvirkningen.
Du skal finde vinkelhastigheden;
L(t) = I * omega
omega = t-> (2*g*mu*t)/R
Du skal finde hastigheden for kuglens massecentrum;
F = m * g *mu
V = v0 - F * t / m
<=>
V = v0 - g * mu * t
for 0 <= t <= t1
Værdien for t1 findes når hastigheden, V = omega * R
Det skal meget gerne være;
V0-g*mu*t = 2*g*mu*t
t = 1/3*V0/(g*mu)
Ses til fermenterings teknologi.
Biotek er fedt!
Du skal finde moment påvirkningen af kuglen fra underlaget;
I = (1/2) * m * r^2
tau = dL / dt
F[gnid] = m * g * mu
L = m * g * mu * r * t
Dette er moment påvirkningen.
Du skal finde vinkelhastigheden;
L(t) = I * omega
omega = t-> (2*g*mu*t)/R
Du skal finde hastigheden for kuglens massecentrum;
F = m * g *mu
V = v0 - F * t / m
<=>
V = v0 - g * mu * t
for 0 <= t <= t1
Værdien for t1 findes når hastigheden, V = omega * R
Det skal meget gerne være;
V0-g*mu*t = 2*g*mu*t
t = 1/3*V0/(g*mu)
Ses til fermenterings teknologi.
Biotek er fedt!
Skriv et svar til: massemidtpunkt og vinkelhastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
