Matematik
LIGNING
02. marts 2007 af
ciel (Slettet)
Løs ligningen:
x^4 - 3x^2 -2 = 0
Jeg har nu beregnet d, og får 17.
Er der nogle der kan hjælpe mig videre?
x^4 - 3x^2 -2 = 0
Jeg har nu beregnet d, og får 17.
Er der nogle der kan hjælpe mig videre?
Svar #1
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
Du har sat t=x² og dermed er
x^4 - 3x^2 -2 = 0 <=>
t^2 - 3t - 2 = 0
d=...=17
t=...=3,56 v t=-0,56.
Løs ligningerne
x²=3,56 og x²=-0,56.
x^4 - 3x^2 -2 = 0 <=>
t^2 - 3t - 2 = 0
d=...=17
t=...=3,56 v t=-0,56.
Løs ligningerne
x²=3,56 og x²=-0,56.
Svar #2
02. marts 2007 af ciel (Slettet)
Skal jeg så tage kvadratroden af dem? Det kan man jo ikke gøre med et minustal.
Svar #3
02. marts 2007 af ibibib (Slettet)
ja, det skal du. Den sidste ligning har netop ingen løsning.
Skriv et svar til: LIGNING
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
