Matematik
Differentialligninger
24. marts 2004 af
kinguroen (Slettet)
Jeg skal angive en regneforskrfit for den linære model som beskriver en befolknings udvikling.
givet:
y` = 150 og y(0) = 5000
da. y = ax +b
så: y = 150x + 5000
Er det rígtigt?
-------------------------------------------
Så skal der også angives en regneforskrift for en eksponentielle model som beskriver befolkningens udvikling.
givet:
Væksthastighed 150 for t = 0
y`= 0,03 y(0) = 5000
da y` = b-ay <=>
y`= 5000-0,03y
y = 5000/0,03 + ce^(-0,003*o) = 5000 <=>
c= 0,3
y = 5000/0,03 + 0,3 e^(-0,03x), xER
-------------------------------------------
Givet:
y`= ay(40000-y), y(0)=5000, y`(0)=150
a skal så bestemmes:
150 = a* 5000(4000-5000) <=> a = 8,57*10^-7
Så skal der bestemmes en regneforskrift:
y = 40000/(1+ce^(-8,57*10^-7*40000*x)) <=>
y= 4000/(1+ce^0,0034x), XER
Er det korrekt?
Påforhånd tak!
givet:
y` = 150 og y(0) = 5000
da. y = ax +b
så: y = 150x + 5000
Er det rígtigt?
-------------------------------------------
Så skal der også angives en regneforskrift for en eksponentielle model som beskriver befolkningens udvikling.
givet:
Væksthastighed 150 for t = 0
y`= 0,03 y(0) = 5000
da y` = b-ay <=>
y`= 5000-0,03y
y = 5000/0,03 + ce^(-0,003*o) = 5000 <=>
c= 0,3
y = 5000/0,03 + 0,3 e^(-0,03x), xER
-------------------------------------------
Givet:
y`= ay(40000-y), y(0)=5000, y`(0)=150
a skal så bestemmes:
150 = a* 5000(4000-5000) <=> a = 8,57*10^-7
Så skal der bestemmes en regneforskrift:
y = 40000/(1+ce^(-8,57*10^-7*40000*x)) <=>
y= 4000/(1+ce^0,0034x), XER
Er det korrekt?
Påforhånd tak!
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
