Kemi

3-buten-2-ol

03. marts 2007 af batikha (Slettet)
Hej!

Er det korrekt af skrive formlen til 3-buten-2-ol således:

CH2=CCHOHCH3


På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af Molle (Slettet)

For overskuelighedens skyld kan du skrive det lidt anderledes (du mangler også et H).

H2C=CH-CH-CH3
|
OH
Det er meningen, at OH-gruppen skal springe ned fra carbon nr. 2 talt fra venstre, men jeg ved ikke, om det virker ordentligt, ellers kan du tjekke her: http://www.chemexper.com/index.shtml?main=http://www.chemexper.com/search/cas/627-27-0.html

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2007 af Molle (Slettet)

H2C=CH-CH-CH3
.......|
.......OH

Måske virker det bedre.
Linket virker heller ikke. Prøver igen.
http://newsearchch.chemexper.com/cheminfo/servlet/org.dbcreator.MainServlet?realQuery=entry._structureID%3D2722942&sort=%3E%7Eentry.intValue&target=entry&searchTemplate=rn.value%3D%3F+elsor+entry.catalogID%3D%3F+elsor+iupac.value%3D%3F+elsor+mf.value%3D%3F+elsor+%28iupac.value%3D%7E%3F+or+catalog.description%3D%7E%3F%29&action=PowerSearch&searchValue=3-buten-2-ol&forGroupNames=&style=&history=off&options=brandqtyoffer&format=ccd

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2007 af Molle (Slettet)

Kom lige til at læse den igennem igen. Og det er nr. 2 fra højre OH-gruppen skal sidde på (var også det jeg havde prøvet at tegne).
H2C=CH-CH-CH3
...........|
...........OH
Virker det?

Svar #4
05. marts 2007 af batikha (Slettet)

Mange tak for dit svar :) Jeg kan godt se sammenhængen.

Mvh
"Batikha"



Skriv et svar til: 3-buten-2-ol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.