Matematik
isolering
04. marts 2007 af
Jelly (Slettet)
Nogle der kan hjælpe mig med at isolre Sm i denne ligning:
ln(K) = -(Hm/R) * (1/T) + (Sm/R)
Ps. min TI89 lommeregner siger at det skal give
Sm= (ln(k)*r*t + Hm)/(t)
Håber nogle kan hjælpe mig..
På forhånd tak!
ln(K) = -(Hm/R) * (1/T) + (Sm/R)
Ps. min TI89 lommeregner siger at det skal give
Sm= (ln(k)*r*t + Hm)/(t)
Håber nogle kan hjælpe mig..
På forhånd tak!
Svar #1
04. marts 2007 af rasmus_n (Slettet)
Hvad er det du ikke kan finde ud af? Prøver lige at gennemgå den i små trin så kan du bare sige hvis der er noget du ikke forstår eller vil vide hvorfor (regner med at alle variabler er variabler af reelle tal).
ln(K) = -(Hm/R) * (1/T) + (Sm/R)
ln(K) + (Hm/R) * (1/T) = Sm/R
R * ln(K) + (R*Hm/R)*(1/T) = Sm
R * ln(K) + Hm*1/T = Sm
R * ln(K) + Hm/T = Sm
Hvis vi vil komme frem til det samme som lommeregneren kan vi gange R * ln(K) med 1 = T/T
R * ln(K) + Hm/T = Sm
R * ln(K)*1 + Hm/T = Sm
R * ln(K)*T/T + Hm/T = Sm
(R * ln(K)*T + Hm)/T = Sm
ln(K) = -(Hm/R) * (1/T) + (Sm/R)
ln(K) + (Hm/R) * (1/T) = Sm/R
R * ln(K) + (R*Hm/R)*(1/T) = Sm
R * ln(K) + Hm*1/T = Sm
R * ln(K) + Hm/T = Sm
Hvis vi vil komme frem til det samme som lommeregneren kan vi gange R * ln(K) med 1 = T/T
R * ln(K) + Hm/T = Sm
R * ln(K)*1 + Hm/T = Sm
R * ln(K)*T/T + Hm/T = Sm
(R * ln(K)*T + Hm)/T = Sm
Skriv et svar til: isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
