Matematik
TOPPUNKT!
04. marts 2007 af
suzan88 (Slettet)
hej, ved slet ikke hvad man skal:
fa(x)=-x^2+2ax-a^2-0,5a+3
gør rede for at alle fa netop har et maksimum (toppunkt på grafen)
gør rede for at alle disse toppunkter ligger på samme rette linje og bestem en ligning for denne
--
hvad gør man?
fa(x)=-x^2+2ax-a^2-0,5a+3
gør rede for at alle fa netop har et maksimum (toppunkt på grafen)
gør rede for at alle disse toppunkter ligger på samme rette linje og bestem en ligning for denne
--
hvad gør man?
Svar #1
04. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Differentier og sæt lig nul. Gør så rede for, at denne ligning har én og kun én løsning.
Toppunktets x-koordinat er givet ved løsningen til ligningen fra før. Toppunktets y-koordinat fås ved indsættelse i fa(x). Ud fra dette kan du opskrive en ligning for den rette linje, toppunkterne ligger på.
Toppunktets x-koordinat er givet ved løsningen til ligningen fra før. Toppunktets y-koordinat fås ved indsættelse i fa(x). Ud fra dette kan du opskrive en ligning for den rette linje, toppunkterne ligger på.
Svar #2
05. marts 2007 af mathon
y=f_a(x) = -x^2+2a*x+(-a^2-0,5a+3)
til samenligning med
y = ax^2+bx+c
er
a = -1, b = (2a) og c = (-a^2-0,5a+3)
til samenligning med
y = ax^2+bx+c
er
a = -1, b = (2a) og c = (-a^2-0,5a+3)
Svar #4
05. marts 2007 af suzan88 (Slettet)
fa'(x)=-2x
-2x=0
x=0
hvis det er korrekt, hvilket jeg tvivler på, så indsættes 0, i funktionen og der fås: a^2-½a+3 (det kan da ikke være rigtigt!?)
-2x=0
x=0
hvis det er korrekt, hvilket jeg tvivler på, så indsættes 0, i funktionen og der fås: a^2-½a+3 (det kan da ikke være rigtigt!?)
Skriv et svar til: TOPPUNKT!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
