Matematik

andengradsfunktion

05. marts 2007 af Kimzen (Slettet)
Hej jeg har følgende andengradsfunktion

f(x)= -0,1x2 + 10x - 100.

Hvordan finder jeg ud hvad x skal være for at jeg får resultatet 0?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2007 af mathon

-0,1x^2 + 10x - 100 = 0

ganske almindelig 2.gradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Du mener altså, du har andengradspolynomiet:
f(x)=-0,1x^2+10x-100
Nu skal du finde ud af, hvornår denne funktion skærer x-aksen, dvs. y=0 eller i dette tilfældes f(x)=0, hermed løses ligningen:
f(x)=0 => 0=-0,1x^2+10x-100
Denne løses på samme måde som en hvilken som helst anden andegradsligning, du vil nok finde formlen i din bog, (den bliver nemlig utrolig grim, hvis jeg prøver at skrive den op her)
Men prøv du først at finde d:
d=b^2-4ac

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2007 af Jakobmp (Slettet)


Ved lignignen: b^2-4ac=d => 100-4*10= 60=d
Dvs. to løsninger,

Så kører du videre derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Spørger du om hvordan du løser ligningen f(x) = 0 (hvor jeg går ud fra at x2 skal forstås som x²)? Der er tale om en helt normal andengradsligning, hvor jeg får løsningerne til at være


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2007 af Jitterbug (Slettet)

#3 - Jamen når løsningen er 0 er der altså kun 1 løsning!

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2007 af Jakobmp (Slettet)

# 5:

???????
når d= 0 er der kun en løsning. Når f(x) = 0 kan der være nul, en eller to løsninger.

Svar #7
05. marts 2007 af Kimzen (Slettet)

forkert allesammen.. Resultatet er x = 20 eller x = 150.
Jeg har den overstående funktion.
Ud fra det skal jeg afgøre hvornår jeg ved x har resultatet 0.
Altså f.eks:

Hvornår giver overskuddet af produktionen 0 kr. hvor overstående ligning er gældende.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Altså ligningen



har de løsninger, som jeg har skrevet i #4.

Svar #9
05. marts 2007 af Kimzen (Slettet)

Nej undskyld.

-0,1x^2 + 17x - 300 = 0

Beklager fejl indtastningen

Skriv et svar til: andengradsfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.