Matematik
Hvilken type graf?
05. marts 2007 af
corazón (Slettet)
Holá
Jeg skal tegne følgende grafer i "passende" koordinatsystemer:
f(x) = 4*0,85^x
g(h) = 6*x^-3
h(x) = log(x)
f(x) skal den tegnes i enkeltlogaritmisk papir, da den har formlen f(x)=b*a^x som er eksponential- og logaritme funktion, så må det vel være dobbeltllogaritmisk? Min graf kommer bare til at se underlig ud i både dobbelt og enkelt?
Og hvad med de andre?
Jeg skal tegne følgende grafer i "passende" koordinatsystemer:
f(x) = 4*0,85^x
g(h) = 6*x^-3
h(x) = log(x)
f(x) skal den tegnes i enkeltlogaritmisk papir, da den har formlen f(x)=b*a^x som er eksponential- og logaritme funktion, så må det vel være dobbeltllogaritmisk? Min graf kommer bare til at se underlig ud i både dobbelt og enkelt?
Og hvad med de andre?
Svar #1
05. marts 2007 af apandersen (Slettet)
f(x) skal indtegnes på enkeltlogaritmisk papir.
g(x) skal indtegnes på dobbeltlogaritmisk papir.
h(x) skal indtegnes på enkeltlogaritmisk papir, således at du bytter om på akserne og indtegner x-værdierne på 2. aksen og h(x) værdierne på 1. aksen.
f(x) vil give en ret linje på enkeltlogaritmisk papir. Enkeltlog papir er et papir hvor man indtegner log(f(x)) som funktion af x.
log(f(x))=log(4*0,85^x)=log(4)+log(0,85^x)=log(4)+x*log(0,85)
Udfra denne ligning kan du jo se at log(f(x)) som funktion af x giver en ret linje. Der vil hældningen være log(0,85) og konstantleddet vil være log(4).
g(x) skal indtegnes på dobbeltlogaritmisk papir.
h(x) skal indtegnes på enkeltlogaritmisk papir, således at du bytter om på akserne og indtegner x-værdierne på 2. aksen og h(x) værdierne på 1. aksen.
f(x) vil give en ret linje på enkeltlogaritmisk papir. Enkeltlog papir er et papir hvor man indtegner log(f(x)) som funktion af x.
log(f(x))=log(4*0,85^x)=log(4)+log(0,85^x)=log(4)+x*log(0,85)
Udfra denne ligning kan du jo se at log(f(x)) som funktion af x giver en ret linje. Der vil hældningen være log(0,85) og konstantleddet vil være log(4).
Skriv et svar til: Hvilken type graf?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
