Matematik
Skæringspunkter.
06. marts 2007 af
mcds (Slettet)
Hej!
Har nu siddet og bakset et stykke tid med denne her opgave og kan simpelthen ikke finde en løsning.
Opgaven er:
To funktioner er givet ved:
f(x)=2x+3
g(x)=x^2-4x+3
- De første par opgaver løser jeg nemt, så kommer den og siger:
C. Bergen koordinaterne til grafernes skæringspunkter, og det går fint med at sætte dem ligmed hinanden og udregne at det ene skæringspunkt bliver (0,3).
Så kommer jeg frem til at skulle regne det andet skæringspunkt ud og så går klappen ned. Hvordan regner jeg det andet skæringspunkt ud? Jeg er simpelthen tom for idéer. Har muligvis bare set mig blind på det. Håber meget at I kan hjælpe mig med det.
På forhånd tak.
M
Har nu siddet og bakset et stykke tid med denne her opgave og kan simpelthen ikke finde en løsning.
Opgaven er:
To funktioner er givet ved:
f(x)=2x+3
g(x)=x^2-4x+3
- De første par opgaver løser jeg nemt, så kommer den og siger:
C. Bergen koordinaterne til grafernes skæringspunkter, og det går fint med at sætte dem ligmed hinanden og udregne at det ene skæringspunkt bliver (0,3).
Så kommer jeg frem til at skulle regne det andet skæringspunkt ud og så går klappen ned. Hvordan regner jeg det andet skæringspunkt ud? Jeg er simpelthen tom for idéer. Har muligvis bare set mig blind på det. Håber meget at I kan hjælpe mig med det.
På forhånd tak.
M
Svar #1
06. marts 2007 af eightx2 (Slettet)
x^2-4x+3=2x+3 <=>
x^2-6x=0
x=6
x=0
Hvordan har du da kun fundet x=0 ?
x^2-6x=0
x=6
x=0
Hvordan har du da kun fundet x=0 ?
Svar #2
06. marts 2007 af mcds (Slettet)
Aaah, så er jeg med igen! Tusind tak , var kørt død i den og kunne ikke rigtig finde rundt i mine noter. Tak du!
Skriv et svar til: Skæringspunkter.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
