Matematik
tredjegradsligning - haster
07. marts 2007 af
kristina2900 (Slettet)
I forbindelse med teorien for løsning af en vilkårlig tredjegradsligning ax^3+bx^2+cx+d er det afgørende, at denne ligning kan reduceres til en opg. om løsning af en tredjegradsligning, som har den simplere form: t^3+pt+q=0
Givet ligningen : ax^3+bx^2+cx+d=0, a er ikke lig 0
sæt x=t-(b/(3*a))
og bevis ved beregning, at ax^3+bx^2+cx+d=0 er det samme som t^3+pt+q=0,
hvor p= (3ac-b^2)/(3a^2) og q=(2b^3-9abc+27da^2)/(27a^3)
mit spørgsmål er nu hvordan kommer jeg i gang?
Givet ligningen : ax^3+bx^2+cx+d=0, a er ikke lig 0
sæt x=t-(b/(3*a))
og bevis ved beregning, at ax^3+bx^2+cx+d=0 er det samme som t^3+pt+q=0,
hvor p= (3ac-b^2)/(3a^2) og q=(2b^3-9abc+27da^2)/(27a^3)
mit spørgsmål er nu hvordan kommer jeg i gang?
Svar #1
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Brute force! Indsæt udtrykkene for p og q i

og vis at du ender op med det rigtige.
Brute force! Indsæt udtrykkene for p og q i
og vis at du ender op med det rigtige.
Skriv et svar til: tredjegradsligning - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
