Matematik

x^4-x^2-12 !!???

07. marts 2007 af Christine HS (Slettet)
hej! jeg har problemer med ovenstående ligning, og andre af samme slags. kan godt se hvad denne skal give, men kan ikke lave udregningen. Er der nogle som vil være søde at hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

substituer t=x^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2007 af Teazy (Slettet)

Brug en hjælpestørrelse..

altså fx: t = x^2

så det gir: t^2-t-12


Svar #3
07. marts 2007 af Christine HS (Slettet)

ja nu står jeg jo så med t=-3 V t=4 .. men hvad nu..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

da t=x^2 er x^2=-3 v x^2=4

Skriv et svar til: x^4-x^2-12 !!???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.