Kemi
Lidt hjælp til pH-beregning
07. marts 2007 af
thosa (Slettet)
Hej allesammen,
Jeg skal beregne pH for saltsyre ved ækvivalenspunkt!
Formlen for beregning af pH'en her er jo:
[H3O+] = n/V, hvorefter man siger -log(H3O+)
Problemet ved pH-beregning for ækvivalens er, at n = 0 mol(naturligvis) og V = 0,02 L
Så bliver regnestykket: 0 mol/0,02 L, og dette giver ikke noget resultat.
Hvad gør man så?
Jeg skal beregne pH for saltsyre ved ækvivalenspunkt!
Formlen for beregning af pH'en her er jo:
[H3O+] = n/V, hvorefter man siger -log(H3O+)
Problemet ved pH-beregning for ækvivalens er, at n = 0 mol(naturligvis) og V = 0,02 L
Så bliver regnestykket: 0 mol/0,02 L, og dette giver ikke noget resultat.
Hvad gør man så?
Svar #1
07. marts 2007 af frodo (Slettet)
nej, det giver ikke resultat. Men husk på at vand autoprotolyserer, hvorfor [H3O+]=[OH-]=10^(-7) i dette tilfælde. Deraf bliver pH=7, hvilket også er at forvente, når du har neutraliseret alt saltsyren.
Skriv et svar til: Lidt hjælp til pH-beregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
