Matematik
To simple integraler, hjælp
08. marts 2007 af
Merit-HB (Slettet)
Jeg skal løse to integraler
1
S Kvdr.(x+3)
0
og
1
S (3x)/(3^x+2)
0
Bud:
1.
Det er vel en sammensat funktion hvoraf den ydre fkt. F(x)= Kvdr(x) og den indre fkt. G(x)=x+3
for at substituere skal mit integral passe på formen F(g(x))*g'(x)
Hvoraf g'(x)=1 , og da det at gange med 1 ikke ændrer på noget kan jeg vel substituere med det samme
jeg sætter t=x+3 og udregner de nye grænser Øvre grænse = 1+3=4 , nedre grænse =0+3=3 , vores nye integral er altså
4
S Kvdr(x)
3
2.
1
S (3x)/(3^x+2)
0
hm her er jeg endnu ikke helt sikker
1
S Kvdr.(x+3)
0
og
1
S (3x)/(3^x+2)
0
Bud:
1.
Det er vel en sammensat funktion hvoraf den ydre fkt. F(x)= Kvdr(x) og den indre fkt. G(x)=x+3
for at substituere skal mit integral passe på formen F(g(x))*g'(x)
Hvoraf g'(x)=1 , og da det at gange med 1 ikke ændrer på noget kan jeg vel substituere med det samme
jeg sætter t=x+3 og udregner de nye grænser Øvre grænse = 1+3=4 , nedre grænse =0+3=3 , vores nye integral er altså
4
S Kvdr(x)
3
2.
1
S (3x)/(3^x+2)
0
hm her er jeg endnu ikke helt sikker
Svar #3
08. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)
Sigmund er ikke helt sikker jeg ser forskellen på dine to integraler?
under alle omstændigheder virker dit første integral rigtigt
Mange tak Mathon !!! Du er den bedste
under alle omstændigheder virker dit første integral rigtigt
Mange tak Mathon !!! Du er den bedste
Svar #4
08. marts 2007 af Merit-HB (Slettet)
Forresten Mathon nåede desværre ikke at snakke med personen med hensyn til Fluernes herre, jeg havde en periode hvor jeg ikke var online i nogen tid
Men er tilbage nu !
Men er tilbage nu !
Skriv et svar til: To simple integraler, hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
