Matematik

Koordinatsystem

09. marts 2007 af Jelly (Slettet)
I et koodinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linje l parameterfremstillingen:

(x,y) = (3,4) + t(2,1)

og et punkt Q har koordinatsættet (3,4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på, for hvilket at vinkel POQ er ret.

Har siddet med denne opgave i lang tid og er ikke kommet nogle vegne. Håber derfor nogen af jer vil kommet med hints til opgaven.

På forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2007 af Duffy

Brug at skalar produktet af to vektorer der står vinkelret på hinanden er nul.

Svar #2
09. marts 2007 af Jelly (Slettet)

kan jeg ikke bare hatte retningsvektoren?

Svar #3
09. marts 2007 af Jelly (Slettet)

har fundet ud af det:

Svar #4
09. marts 2007 af Jelly (Slettet)

ellers tak for hjælpen ^^

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2007 af mathon

1) tegn et koordinatsystem

2) indtegn retningsvektoren og vektor_OQ

3) projicer vektor_OQ's endepunkt på retningsvektoren

4) der dannes herved en retvinklet trekant, hvor den korteste katetelængde er punktets afstand til linjen

5) retningsvektorens hældningstal er a_=tan(v1)=(1/2)
hældningstallet for vektor-OQ =a2=tan(v2)=(4/3)

6) tan til vinklen mellem vektorerne
tan(u)=(a2-a1)/(1+a1*a2)=(4/3 - 1/2)/[1+(4/3)(1/2)]=0,5

7) længden vektor_OQ = 5

8) kortkateten =5*sin(u) = 5*tan(u)/[sqr(1+(tan(u))^2)]
5*(0,5/sqr(1,25))=2,23607

Skriv et svar til: Koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.