Kemi
Hjælp.. Hastighedskonstant?
10. marts 2007 af
lala1234 (Slettet)
Hej
Hjælp til de to nedenstående opgaver:
Ved 33 °C har hastighedskonstanten, k, i 1. ordensudtrykket værdien
1,2 • 10–3 s–1. (hastighedskonstanten ved 53 grader kendes også)
d) Beregn værdien af k ved 23 °C.
(hvilken formel skal bruges?)
Tilsvarende eksperimenter udført med 1-propanol og 2-propanol i stedet
for ethanol gav følgende værdier for hastighedskonstanterne ved 23 °C:
1-propanol k = 7,64•10–4 s–1
2-propanol k = 2,52•10–4 s–1
e) Forklar, hvad årsagen kan være til, at hastighedskonstanten er lavere
ved reaktionen med 2-propanol end ved reaktionen med 1-propanol.
Sammenlign med den fundne værdi for hastighedskonstanten ved
reaktionen med ethanol.
På forhånd tak
Hjælp til de to nedenstående opgaver:
Ved 33 °C har hastighedskonstanten, k, i 1. ordensudtrykket værdien
1,2 • 10–3 s–1. (hastighedskonstanten ved 53 grader kendes også)
d) Beregn værdien af k ved 23 °C.
(hvilken formel skal bruges?)
Tilsvarende eksperimenter udført med 1-propanol og 2-propanol i stedet
for ethanol gav følgende værdier for hastighedskonstanterne ved 23 °C:
1-propanol k = 7,64•10–4 s–1
2-propanol k = 2,52•10–4 s–1
e) Forklar, hvad årsagen kan være til, at hastighedskonstanten er lavere
ved reaktionen med 2-propanol end ved reaktionen med 1-propanol.
Sammenlign med den fundne værdi for hastighedskonstanten ved
reaktionen med ethanol.
På forhånd tak
Svar #1
10. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Du skal bruge arrehnius's formel.
Opgaven er i øvrige behandler i dette link.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=310703
Hjælper det, eller har du fortsat problemer?
Opgaven er i øvrige behandler i dette link.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=310703
Hjælper det, eller har du fortsat problemer?
Svar #2
11. marts 2007 af lala1234 (Slettet)
Jo tak..
Måske du også kan hjælpe med opgave 1 d i det ovenstående link. Jeg ved ikke helt hvordan den teoretiske masse af capasaicin beregnes. Jeg har beregnet stofmængderne af syren og aminen men ved ikke hvad forholdet er og hvorledes dette kan være til hjælp til beregning af den teoretiske masse?
På forhånd tak
Måske du også kan hjælpe med opgave 1 d i det ovenstående link. Jeg ved ikke helt hvordan den teoretiske masse af capasaicin beregnes. Jeg har beregnet stofmængderne af syren og aminen men ved ikke hvad forholdet er og hvorledes dette kan være til hjælp til beregning af den teoretiske masse?
På forhånd tak
Svar #3
12. marts 2007 af Kemiersjov (Slettet)
S = syren, A = aminen
Start med at beregne molvægten for A og S.
Omregn herefter de 1,5 g S og 1,6 g A til mol. Den af de to der er mindst af, er den reaktant, der begrænser reaktionen. Da amidet dannes ved reaktion mellem een S og een A, kan der ikke dannes mere amid, end det antal mol du har af den begrænsende reaktant.
Beregn nu massen af amid, da du kender molvægten (kan beregnes ud fra formlen) og antal mol (den begrænsende reaktant).
Husk. M=n*Mw (M = massen i g, n = antal mol og Mw er molvægt i g/mol)
Start med at beregne molvægten for A og S.
Omregn herefter de 1,5 g S og 1,6 g A til mol. Den af de to der er mindst af, er den reaktant, der begrænser reaktionen. Da amidet dannes ved reaktion mellem een S og een A, kan der ikke dannes mere amid, end det antal mol du har af den begrænsende reaktant.
Beregn nu massen af amid, da du kender molvægten (kan beregnes ud fra formlen) og antal mol (den begrænsende reaktant).
Husk. M=n*Mw (M = massen i g, n = antal mol og Mw er molvægt i g/mol)
Skriv et svar til: Hjælp.. Hastighedskonstant?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
