Matematik

Hjælp til mat. opg.

11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)
Hej! :)
Jeg kan ikke komme igang med denne opgave og jeg håber der er nogen, den kan hjælpe mig!

Opgaven lyder:

Holdbarheden af dybfrosne varer afhænger af temperaturen i fryseren. For en bestemt
type pølse er holdbarheden D (målt i døgn) som funktion af temperaturen T (målt i ºC)
i fryseren givet ved D(T)= 15,71 * 0,8913^ T

a) Beskriv hvilken information funktionen giver om pølsens holdbarhed, og inddrag i
beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgår i forskriften.


På forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)

funktionen er af typen y=ba^x, som er logaritmisk lineær:
logy=logb+xloga, hvilket approsimativt viser hvor mange procent y ændrer sig med når x ændres med 1 %.
Man kalder a for elasticiteten af y mht x. Størrelsen af b angiver så at sige startniveauet for funktionen.

Svar #2
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)

woow, ja okay! :)
Det giver ikke ret meget mening for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)

Hov - det er noget sludder, glem #1

Svar #4
11. marts 2007 af jackson89 (Slettet)

men kan du fortælle mig den rigtige måde så :) ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2010 af Daney1 (Slettet)

Hej sidder også med den samme opgave !

... informationen funktionen  giver os, er at den fortæller noget om pølsens holdbarhed.

Dette gør den ud fra temperaturen (t).

Dette vil altså sige at jo høre temperaturen er (t), desto dårligere vil pølsen kunne holde sig.

f.eks: D(T)= 15,71 * 0,8913^ -20 (temperaturen er her -20 grader hvilket er ca. normal temp. i en dybfryser) = 156.92

Hvis man derimod regner med at der er 20 grader i fryseren: D(T)= 15,71 * 0,8913^20 = 1.5727

Dette betyder altså at jo hører ens resultat tal giver, jo bedre holder pølsen sig.

Jeg kan dog ikke forklare noget om konstanterne i foskriften !?!? kan nogle hjælpe ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. april 2011 af mortenogpeter (Slettet)

det er forkert desværre

svaret er :


Skriv et svar til: Hjælp til mat. opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.