Engelsk
haster..ret min stil please
12. marts 2007 af
azii (Slettet)
hej jeg har skrevet den kan i ikke rette den for mig?
tak
Clarita
My name is Clarita, and I am from Mexico. I come to America illegally for 5 years ago. I like living in America, but of course I miss my family and my friends. I got married to an American, acutely he is born in America but his parents are from Denmark. My husbands parents didn’t have the same problem as me when they got to America, they say that Denmark and America are the same in many ways. My husband thinks that the immigrants do have better in Denmark than America.
So after hearing he says that I decide to visit Denmark with him, to see the differences between America and Denmark, and because of the interest of how Denmark treats the immigrants. When an immigrants comes to Denmark, they government gives them more opportunities then Americas government gives the immigrants. They get a house, both children and the adults go to school and they can get a job, if they don’t have a job they get money from the government. In demark the immigrants can fell a part of the society, because of the government.
Now I want to tell about the differences between Mexico and America. Here in America people are friendly but they are not friendlier than Mexico, in Mexico if they can help they help and try to make everything they can. Other thing is the food, mostly people eat in their houses in Mexico, but here in America they eat fast food. Life goes faster here than Mexico, everybody is running because they have to go to work or one activity.
Some immigrants in Denmark have a hard time to integrate themselves. I think it's because of, that they don’t know what the word integration means. To integrate oneself is to be able to liven in a society with other individuals and respect their norms, while you still keep your own norms and traditions.
My parents are mad because I left Mexico. But you know what I fell more comfortable here in America than I do in Mexico. I just want that my parents understands that I am Mexican and will always be. I have Mexican blood, but the thing is that I fell that I belong to America.
tak
Clarita
My name is Clarita, and I am from Mexico. I come to America illegally for 5 years ago. I like living in America, but of course I miss my family and my friends. I got married to an American, acutely he is born in America but his parents are from Denmark. My husbands parents didn’t have the same problem as me when they got to America, they say that Denmark and America are the same in many ways. My husband thinks that the immigrants do have better in Denmark than America.
So after hearing he says that I decide to visit Denmark with him, to see the differences between America and Denmark, and because of the interest of how Denmark treats the immigrants. When an immigrants comes to Denmark, they government gives them more opportunities then Americas government gives the immigrants. They get a house, both children and the adults go to school and they can get a job, if they don’t have a job they get money from the government. In demark the immigrants can fell a part of the society, because of the government.
Now I want to tell about the differences between Mexico and America. Here in America people are friendly but they are not friendlier than Mexico, in Mexico if they can help they help and try to make everything they can. Other thing is the food, mostly people eat in their houses in Mexico, but here in America they eat fast food. Life goes faster here than Mexico, everybody is running because they have to go to work or one activity.
Some immigrants in Denmark have a hard time to integrate themselves. I think it's because of, that they don’t know what the word integration means. To integrate oneself is to be able to liven in a society with other individuals and respect their norms, while you still keep your own norms and traditions.
My parents are mad because I left Mexico. But you know what I fell more comfortable here in America than I do in Mexico. I just want that my parents understands that I am Mexican and will always be. I have Mexican blood, but the thing is that I fell that I belong to America.
Svar #1
12. marts 2007 af azii (Slettet)
er der ikke nogen der kan rette den for mig'? og evt. skrive kommentere det?
Svar #2
13. marts 2007 af lennwn (Slettet)
Håber du kan forstå rettelserne...
God fornøjelse...
My name is Clarita, and I am from Mexico. I come (uregelmæssigt verbum = came) to America illegally (for – skal slettes… Man burger ikke “for” foran tidsangivelser) 5 years ago. I like living in America, but of course I miss my family and my friends. I got married to an American, acutely he is born in America but his parents are from Denmark. My husbands (Hvis hun ikke har flere ægtemænd fjernes flertals “s” husband = en ægtemand – husbands = flere ægtemænd, her mangler der nok bare en apostrof eftersom det er mandens forældre) parents didn’t (De fleste undervisere vil gerne have, at man skriver ordene helt ud, så forsigtig med sammentrækningerne… ?) have the same problem as me when they (got to – sproglig forvirring… came to ville være brdre, men arrived in kan også bruges) America, they say that Denmark and America are (the same = det samme, muligvis a like = ligner hinanden ) in many ways. My husband thinks that the immigrants (do = slettes) have (it eller better conditions) better in Denmark than (in) America.
So after hearing (he – skal være him) (say-s + ing) that I decide(beslutter mig til – har besluttet mig til = decided) to visit Denmark with (eller together with???) him, to see the differences between America and Denmark, (and because the interest of how Denmark treats the immigrants) = (and of course to see how Demarks treats its immigrants). When an (immigrants – er der flere? Ellers uden “s” fordi “an” angiver én. Hvis du vil antyde at der er flere slettes “an” og “s” bibeholdes) comes to Denmark, (they – mon ikke det skal være “the”?) government gives them more opportunities (then = than) (Americas – er der flere? Husk ejefaldets apostrof) government (gives the immigrants – dobbelt konfekt… Slet det sidste og slut sætningen efter government). They get a house (nok ikke helt korrekt. “a place to live” er nok mere korrekt), both children and (the - slet) adults go to school (and – so?) they can get a job. If they don’t have a job they get money from the government. In Demark the immigrants can (fell – føle en del af samfundet, indføj “like” efter fell = føle sig som) a part of (the – slet) society, because of the government.
Now I (want – skal!!! Betonet skal!!!, brug would like – giver fornemmelsen af et valg… ?) to (tell = fortælle – noget man siger. Prøv med outline i stedet, en slags overblik.) the differences between Mexico and America. Here in America people are friendly but they are not friendlier than (in) Mexico. (In Mexico if they can help they help and try to make everything they can) – (omskrivning: Everybody in Mexico does what they can to help).
Another difference is the food, most(ly – slet “ly”) people eat (in their houses – I deres huse. At home = hjemme, men den næste sætning taget I betragtning, ville det måske være bedre med “home cooked meals” = hjemmelavet mad) in Mexico, but here in America (they – people?) eat (more?) fast food. Life goes faster here than (in) Mexico, everybody is running (faster) because they have to go to work or (one – slet) (activity”s” – der er jo flere muligheder).
Some immigrants in Denmark have a hard time to (integrate themselves – de skal vel ikke gore det selv? Brug “be integrated”). I think it's because (of = at, bruges ALDRIG efter because), (that – slet…) they don’t know what the word integration means. To integrate oneself is to be able to liven in a society with other individuals and respect (their – går vel begge veje? – each other’s) norms, while you still keep your own norms and traditions.
My parents are (mad – gale ligefrem? “angry?” – “disappointed”?) because I left Mexico. But you know what? I fell more comfortable (here – slet) in America than I (do – nutid – did = dated) in Mexico. I just want (that – slet) my parents (to) understand(s – slet) that I am (a) Mexican and (always) will (always – slet) be. I have Mexican blood, but (the thing is that – slet) I fell that I belong to America.
God fornøjelse...
My name is Clarita, and I am from Mexico. I come (uregelmæssigt verbum = came) to America illegally (for – skal slettes… Man burger ikke “for” foran tidsangivelser) 5 years ago. I like living in America, but of course I miss my family and my friends. I got married to an American, acutely he is born in America but his parents are from Denmark. My husbands (Hvis hun ikke har flere ægtemænd fjernes flertals “s” husband = en ægtemand – husbands = flere ægtemænd, her mangler der nok bare en apostrof eftersom det er mandens forældre) parents didn’t (De fleste undervisere vil gerne have, at man skriver ordene helt ud, så forsigtig med sammentrækningerne… ?) have the same problem as me when they (got to – sproglig forvirring… came to ville være brdre, men arrived in kan også bruges) America, they say that Denmark and America are (the same = det samme, muligvis a like = ligner hinanden ) in many ways. My husband thinks that the immigrants (do = slettes) have (it eller better conditions) better in Denmark than (in) America.
So after hearing (he – skal være him) (say-s + ing) that I decide(beslutter mig til – har besluttet mig til = decided) to visit Denmark with (eller together with???) him, to see the differences between America and Denmark, (and because the interest of how Denmark treats the immigrants) = (and of course to see how Demarks treats its immigrants). When an (immigrants – er der flere? Ellers uden “s” fordi “an” angiver én. Hvis du vil antyde at der er flere slettes “an” og “s” bibeholdes) comes to Denmark, (they – mon ikke det skal være “the”?) government gives them more opportunities (then = than) (Americas – er der flere? Husk ejefaldets apostrof) government (gives the immigrants – dobbelt konfekt… Slet det sidste og slut sætningen efter government). They get a house (nok ikke helt korrekt. “a place to live” er nok mere korrekt), both children and (the - slet) adults go to school (and – so?) they can get a job. If they don’t have a job they get money from the government. In Demark the immigrants can (fell – føle en del af samfundet, indføj “like” efter fell = føle sig som) a part of (the – slet) society, because of the government.
Now I (want – skal!!! Betonet skal!!!, brug would like – giver fornemmelsen af et valg… ?) to (tell = fortælle – noget man siger. Prøv med outline i stedet, en slags overblik.) the differences between Mexico and America. Here in America people are friendly but they are not friendlier than (in) Mexico. (In Mexico if they can help they help and try to make everything they can) – (omskrivning: Everybody in Mexico does what they can to help).
Another difference is the food, most(ly – slet “ly”) people eat (in their houses – I deres huse. At home = hjemme, men den næste sætning taget I betragtning, ville det måske være bedre med “home cooked meals” = hjemmelavet mad) in Mexico, but here in America (they – people?) eat (more?) fast food. Life goes faster here than (in) Mexico, everybody is running (faster) because they have to go to work or (one – slet) (activity”s” – der er jo flere muligheder).
Some immigrants in Denmark have a hard time to (integrate themselves – de skal vel ikke gore det selv? Brug “be integrated”). I think it's because (of = at, bruges ALDRIG efter because), (that – slet…) they don’t know what the word integration means. To integrate oneself is to be able to liven in a society with other individuals and respect (their – går vel begge veje? – each other’s) norms, while you still keep your own norms and traditions.
My parents are (mad – gale ligefrem? “angry?” – “disappointed”?) because I left Mexico. But you know what? I fell more comfortable (here – slet) in America than I (do – nutid – did = dated) in Mexico. I just want (that – slet) my parents (to) understand(s – slet) that I am (a) Mexican and (always) will (always – slet) be. I have Mexican blood, but (the thing is that – slet) I fell that I belong to America.
Skriv et svar til: haster..ret min stil please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
