Matematik
skæring med x og y akse, toppunkt
12. marts 2007 af
z0unds- (Slettet)
Hej jeg skal have hjælp til at finde ud af hvordan jeg finder skæring med x aksen for følgende funktion samt toppunkt
f(x) = (x)^(2) + 3*x + 1
skæring med y:
x = 0
0^2+3*0+1 = 1
P.S vi har ikke lært noget om determinanter
f(x) = (x)^(2) + 3*x + 1
skæring med y:
x = 0
0^2+3*0+1 = 1
P.S vi har ikke lært noget om determinanter
Svar #1
12. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Skæring med x-aksen findes ved at udnytte at y=0. Så du skal løse ligningen:
x^2+3x+1 = (x+3/2)^2-5/4=0 <=> x+3/2=+-5/4 <=>
x=5/4-3/2=-1/4 v x=-5/4+3/2=-11/4
x^2+3x+1 = (x+3/2)^2-5/4=0 <=> x+3/2=+-5/4 <=>
x=5/4-3/2=-1/4 v x=-5/4+3/2=-11/4
Skriv et svar til: skæring med x og y akse, toppunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
