Matematik
Quick: integration
13. marts 2007 af
qaker (Slettet)
Skal integrere følgende: x*10^x . skal man bruge partiel integration? og hvis så, så kunne jeg godt tænke mig at se nogen regne på det, da mit resultat ikke ser så godt ud - need help ! :)
-på forhånd tak
-på forhånd tak
Svar #1
13. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Jup, partiel er vejen frem. Sæt f(x)=10^x og g(x)=x, så får du F(x)=10^x/ln(10) og g'(x)=1, hvilket når man sætter ind i formlen bliver
S x*10^x dx = [10^x/ln(10)]*x - S 10^x/ln(10) dx
Prøv selv herfra, det sidste integral skulle være til at klare.
S x*10^x dx = [10^x/ln(10)]*x - S 10^x/ln(10) dx
Prøv selv herfra, det sidste integral skulle være til at klare.
Svar #2
13. marts 2007 af qaker (Slettet)
okay, jeg har regnet lidt på det, og jeg får at :
S x*10^x dx = 10^x/ln10*x - S 1/ln10 *10^x dx=
10^x/ln10 * x - ln10 * 10^/ln10 dx = 10^x/ln10 * x -
10^x +k ? er det her rigtigt ? hvis ikke, hvor er det
jeg lavet fejl tak :)
S x*10^x dx = 10^x/ln10*x - S 1/ln10 *10^x dx=
10^x/ln10 * x - ln10 * 10^/ln10 dx = 10^x/ln10 * x -
10^x +k ? er det her rigtigt ? hvis ikke, hvor er det
jeg lavet fejl tak :)
Skriv et svar til: Quick: integration
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
