Matematik

vende tangent

14. marts 2007 af martin88a (Slettet)
Hej nogen der kan hjælpe mig med denne opgave omkring vendetangent.
mit f er ln(2x) +1 x større end 0

Jeg skal vise at grafen for f ikke har en vendetagent, hvordan gør man det???

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af mathon

f(x)=ln(2x)+1, x>0

f'(x) = 1/(2x)*(2x)' = 1/(2x)*2 = 1/x

f'(x) = 1/x>0 for alle x>0,
hvorfor
f(x) er monotont voksende i hele Dm(f)'en og kan således ikke have vendetangent

Svar #2
14. marts 2007 af martin88a (Slettet)

tusind tak er det nok at skrive det her

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2007 af mathon

ja

Skriv et svar til: vende tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.