Matematik

punktmængde

14. marts 2007 af stjerne1992 (Slettet)
Funktionen f(x) er bestemt ved f(x) = x^3 - 4x. Grafen skærer førsteaksen i punkterne P(-2,0), O(0,0) og Q(2,0). Sammen med førsteaksen afgrænser grafen i anden kvadrant en puktmængde M, som har et arealt.

Bestem Arealet af denne punktmængde..

Hvordan gør man?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af mathon

f(x) = x^3 - 4x = x(x^2-4) = x(x+2)(x-2)

0
S(x^3 - 4x)dx
-2

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2007 af Mester_Bean (Slettet)

Findt det bestemte integral af funktionen f(x) fra 0 til 2. Sæt derefter minus foran resultatet, og du vil have arealet (f(x) er nemlig mindre end nul i [0,2])

Skriv et svar til: punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.