Matematik
f(x)=(3x^2-12)/(2x^2-6x+7)
14. marts 2007 af
mia_00 (Slettet)
En funktion f er bestemt ved
f(x)=(3x^2-12)/(2x^2-6x+7)
bestem nulpunkter og fortegn for f.
bestem en ligning for asymptoten til grafen f.
mit bud:
har ingen anelse om hvordan opgaven regnes..
kan ik finde ud af differentere brøker! hjælp.
f(x)=(3x^2-12)/(2x^2-6x+7)
bestem nulpunkter og fortegn for f.
bestem en ligning for asymptoten til grafen f.
mit bud:
har ingen anelse om hvordan opgaven regnes..
kan ik finde ud af differentere brøker! hjælp.
Svar #1
14. marts 2007 af pssc (Slettet)
diffrencer en brøk:
(tæl/næv)´=(tæl´*næv-tæl*næv´)/næv^2
ex. (x^2/3x)´=(2x*3x-x^2*3)/(3x^2)
nulpunkter finder du ved at isolere x i næv.
og ang. asymptoten så er der en vandret asymptote og den finder du ved at sige
lim f(x) = a/b => y= a/b
x->+ el - uendelige
(tæl/næv)´=(tæl´*næv-tæl*næv´)/næv^2
ex. (x^2/3x)´=(2x*3x-x^2*3)/(3x^2)
nulpunkter finder du ved at isolere x i næv.
og ang. asymptoten så er der en vandret asymptote og den finder du ved at sige
lim f(x) = a/b => y= a/b
x->+ el - uendelige
Skriv et svar til: f(x)=(3x^2-12)/(2x^2-6x+7)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
