Matematik

Monotoniforhold & tangent

15. marts 2007 af zhandra (Slettet)
Hej derude :)

Jeg er desværre gået helt kold i følgende opgave :(

En funktion f er bestemt ved
f(x) = 3 - 1/x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-1,5, f(-1,5)).

Bestem f'(x)

Jeg vile blive meget glad, hvis i kunne hjælpe.

på forhånd tak :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2007 af mathon

f'(x)=1/(x+2)^2

Svar #2
15. marts 2007 af zhandra (Slettet)

# Tak :D

Svar #3
15. marts 2007 af zhandra (Slettet)

men hvad gør man ved :

En funktion f er bestemt ved
f(x) = 3 - 1/x+2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(-1,5, f(-1,5)).
?? :S

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2007 af mathon

tangentligningen:

y-f(xo) = f'(xo)(x-xo)

Skriv et svar til: Monotoniforhold & tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.