Matematik
tan, cot og diff.
15. marts 2007 af
crez (Slettet)
Hvad er det man finder når man tager tan til en vinkel?
For når jeg tager tan til en vinkel og derefter invers tan til det får jeg ikke den rigtige vinkel, først når jeg tager invers tan igen.
arctan(arctan(tan(a/b))) = vinkel.
Og hvad bruges cot til?
Jeg har fx en parabel: f(x) = ax^2 + bx + c, når jeg differenciere den får jeg f'(x) = 2ax + b, hvad er det så jeg kan indsætte for at finde parablens hældning? forudsat at jeg har 2 punkter på parablen og en tangent som går igennem det ene punkt.
For når jeg tager tan til en vinkel og derefter invers tan til det får jeg ikke den rigtige vinkel, først når jeg tager invers tan igen.
arctan(arctan(tan(a/b))) = vinkel.
Og hvad bruges cot til?
Jeg har fx en parabel: f(x) = ax^2 + bx + c, når jeg differenciere den får jeg f'(x) = 2ax + b, hvad er det så jeg kan indsætte for at finde parablens hældning? forudsat at jeg har 2 punkter på parablen og en tangent som går igennem det ene punkt.
Svar #1
15. marts 2007 af crez (Slettet)
Ups, man skal selfølgelig tage invers tan til at starte med: arctan(a/b)
Svar #2
15. marts 2007 af crez (Slettet)
Min lærer siger at man finder hældningen ved at tage tan.
*Jeg må lære at tænke det hele igennem før jeg poster*
*Jeg må lære at tænke det hele igennem før jeg poster*
Skriv et svar til: tan, cot og diff.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
