Matematik

Funktion x/

15. marts 2007 af 3700-Line (Slettet)
Vækstraten for funktionen f(x)=b*a^x er 17% og f(0)=24.
Angiv a & b.

&&

Om funktionen f(x)=b*a^x oplyses at f(0)=7 og at funktionsværdien f(x) tredobles når x øges med trekantx=9.
Bestem a & b.

Kan nogen folkare hvordan de skal løses?
Har ingen anelse.

Tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2007 af Matkaj

1) Hvis vækstraten er 17% er fremskrivningsfaktoren 1,17. f(0) = b*a^0 =24
2)f(0) = b*a^0=7 og a^9 = 3

Svar #2
15. marts 2007 af 3700-Line (Slettet)

Tak.

b*a^0 ?

Hvordan kan du udregne den?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2007 af Matkaj

a^0 giver noget velkendt

Svar #4
15. marts 2007 af 3700-Line (Slettet)

åh ok tak =D

Skriv et svar til: Funktion x/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.