Matematik

hjælp!!!

15. marts 2007 af kulfi (Slettet)
Hejj

nogen der kan fortælle mig hvordan man kan opstille en ligning for en ret linje når man kender et punkt på linjen og linjens vinkel med x-aksen kendes?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2007 af mathon

hvis vinklen med x-aksen er v°, er hældningstallet tan(v°)

og punktet Po(xo,yo)

er linjens ligning

y-yo = tan(v°)(x-xo), der kan reduceres til

y = [tan(v°)]x+[yo-tan(v°)*xo] svarende til

y = ax + b

Skriv et svar til: hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.