Kemi
Alkan ... og molarmasse..
16. marts 2007 af
Gold-digga (Slettet)
0,538 mol af en ligekædet alkan vejer 31,20 g. Hvordan begnes molarmassen her?
Svar #2
16. marts 2007 af mathon
en ligekædet alkan har bruttoformlen
CnH2n+2
med molmassen M = 12*n+1*(2n+2) = 14n+2
0,538*M = 0,538*(14n+2) = 31,2
0,538*(14n+2) = 31,2
14n+2 = 31,2/0,538
14n = 31,2/0,538-2
n = [31,2/0,538-2]/14 = 3,99947 = ca. 4
alkanen er C4H10 - butan
med molmassen
14n+2 = 14*4+2 = 58
CnH2n+2
med molmassen M = 12*n+1*(2n+2) = 14n+2
0,538*M = 0,538*(14n+2) = 31,2
0,538*(14n+2) = 31,2
14n+2 = 31,2/0,538
14n = 31,2/0,538-2
n = [31,2/0,538-2]/14 = 3,99947 = ca. 4
alkanen er C4H10 - butan
med molmassen
14n+2 = 14*4+2 = 58
Skriv et svar til: Alkan ... og molarmasse..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
