Kemi

Reaktionshastighed

16. marts 2007 af bjarkenepper (Slettet)
Hej alle.
Jeg sidder her og skriver studieretningsopgave i 2.g og er kommet over for det problem, at jeg har fået spørgsmålet: Hvorfor kan man bruge 1/t som betegnelse for hastigheden v?
Selv mener jeg at kunne huske at min kemilærer viste os, at det er noget med at v= k*1/t, dvs. at reaktionshastigheden er proportional med 1/t - men jeg kan ikke huske hvordan man viser, at det hænger sådan sammen. Er der nogen der kan hjælpe? - På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2007 af ahaub06 (Slettet)

Det kommer an på hvad reaktion det er.
Inden for reaktionskinetikken findes både 1. - 2. og 0. ordens reaktioner..


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2007 af JCH (Slettet)

Hey!
Nu er jeg tilfældigvis også igang med det spørgsmål, og vi arbejder sammen -bjarkenepper og jeg. og han siger at jeg bedre har sat mig ind i det (?
)
Vi bliver bedt om at bestemme reaktionsordenen for en reaktion vha. initialhastighedsmetoden, og det første spørgsmål lyder at man skal tegne 1/t som funktion af koncentrationen stoffet.
Der står at vi skal argumentere for hvorfor at 1/t kan bruges som et udtryk for hastigheden, og det kan vi ikke helt forklarer.
Vi skriver større opgave omkring reaktionskinetik, så i kan godt gå udfra at vi i hvert fald kender en del til teorien bag. Bare ikke lige nok til at regne den der ud.
MVH, og på forhånd tak, JCH

Skriv et svar til: Reaktionshastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.