Matematik
Andengradspolymiet
17. marts 2007 af
fukix154 (Slettet)
Givet f(x)=-x^2+6x-3. løs ligningen f(x)=5. Men jeg har beregnet ligningen -x^2+6x-8. Derefter beregnet Andengradspolymiet og fundet Formlen for rødderne:
x1,x2= (-b+/-kvadratrod(D))/(2*a)
Og nu er jeg nå til for hvilken værdier af tallet c har ligningen f(x)=c
1) ingen løsninger?
2) netop en løsning?
3) netop to løsninger?
Kan ikke finde udaf denne opgave, en som kan vise mig hvordan man gør ?
Tak for forhånden :)
x1,x2= (-b+/-kvadratrod(D))/(2*a)
Og nu er jeg nå til for hvilken værdier af tallet c har ligningen f(x)=c
1) ingen løsninger?
2) netop en løsning?
3) netop to løsninger?
Kan ikke finde udaf denne opgave, en som kan vise mig hvordan man gør ?
Tak for forhånden :)
Svar #2
17. marts 2007 af fukix154 (Slettet)
Duffy.. den skal afleveres på mandag, så det nytter ikke at spørge min lærer..
Svar #3
17. marts 2007 af Lurch (Slettet)
Prøv at undersøge tallet i din kvadratrod.
Hvad sker der hvis tallet er negativt? Hvad sker der hvis taller er nul? Hvad hvis det er positivt?
Hvad sker der hvis tallet er negativt? Hvad sker der hvis taller er nul? Hvad hvis det er positivt?
Skriv et svar til: Andengradspolymiet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
