Kemi
elektronprikformel
18. marts 2007 af
Misser (Slettet)
Hej...
Er der nogle der ved hvordan jeg skal lave en elektronprikformel for COCl2 (også kaldet phosgen)
På forhånd TAK
Er der nogle der ved hvordan jeg skal lave en elektronprikformel for COCl2 (også kaldet phosgen)
På forhånd TAK
Svar #1
18. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)
O
C
Cl Cl
Sigma(valenselektroner)=7+7+4+6=24
8 bruges på at lave selve bindingerne. Du har 16 elektroner tilbage som nu bliver til prikker om Cl, Cl og O (da C allerede har sin fulde valens!). Ergo, 6 til hver af Cl: 16-12=4 elektroner tilbage, som O får, og da O er dobbeltbundet er dens valens også fuldendt.
Altså har du et stabilt stof, der har polær moment vektorielt rettet mod syd. Husk at phosgen blev anvendt under første verdenskrig.
Svar #2
18. marts 2007 af chrisjorg (Slettet)
Hov, det er meningen at strukturformlen skulle blive vist. Prøv at se på http://en.wikipedia.org/wiki/Phosgene
Skriv et svar til: elektronprikformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
