Matematik
differentielregning.
18. marts 2007 af
karlmarx (Slettet)
hej..fx=48x+x^-3
f'(x)=-3x^-4+48
f'(x)=0=>
-3x^-4+48=0 kan den regnes uden lommeregner ?
f'(x)=-3x^-4+48
f'(x)=0=>
-3x^-4+48=0 kan den regnes uden lommeregner ?
Svar #1
18. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Ja.
-3x^(-4)+48=0 <=>
48 = 3x^(-4) <=>
16 = x^(-4) <=>
x^4 = 1/16 <=>
x=1/2 v x=-1/2
-3x^(-4)+48=0 <=>
48 = 3x^(-4) <=>
16 = x^(-4) <=>
x^4 = 1/16 <=>
x=1/2 v x=-1/2
Svar #3
18. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
Vi har, at x^(-4) pr. definition er lig med 1/(x^4). Dvs
16 = x^(-4) <=>
16 = 1/(x^4)
Ganger vi så først igennem med x^4, og dividerer derefter med 16, får vi:
16 = 1/(x^4) <=>
16x^4 = 1 <=>
x^4 = 1/16
...vi forudsætter hele tiden, at x er forskellig fra 0.
16 = x^(-4) <=>
16 = 1/(x^4)
Ganger vi så først igennem med x^4, og dividerer derefter med 16, får vi:
16 = 1/(x^4) <=>
16x^4 = 1 <=>
x^4 = 1/16
...vi forudsætter hele tiden, at x er forskellig fra 0.
Skriv et svar til: differentielregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
