Matematik

Trigonometrisk ligning

18. marts 2007 af RachelRamirez (Slettet)
Hej derude

er der nogen der kan finde ud af denne her ligning?

4cosx + 7tanx = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hmm, får du oplyst en grundmængde?

Prøv følgende omskrivninger.

4cosx + 7tanx = 0 <=>
4cosx + 7*(sinx/cosx) = 0 <=>
4*(cos(x))^2 + 7*sin(x) = 0

Grundrelationen siger at cos(x)^2=1-sin(x)^2, dvs.

4*(1-sin(x)^2)+7*sin(x)=0 <=>
4-4*sin(x)^2+7*sin(x)=0

Hvis du så sætter t=sin(x), har du en andengradsligning i t. I løbet af omskrivningerne har vi ganget igennem med cos(x), dvs. at cos(x) ikke må være 0, hvilket sætter nogle begrænsninger på x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2007 af Duffy

Maple dump

x E {arctan(8*(7/8-1/8*113^(1/2))/(-98+14*113^(1/2))^(1/2)), -arctan(8*(7/8-1/8*113^(1/2))/(-98+14*113^(1/2))^(1/2))-Pi, arctan(7/8+1/8*113^(1/2),1/8*(-98-14*113^(1/2))^(1/2)), arctan(7/8+1/8*113^(1/2),-1/8*(-98-14*113^(1/2))^(1/2))}

Svar #3
18. marts 2007 af RachelRamirez (Slettet)

Tusind Tak !

Skriv et svar til: Trigonometrisk ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.