Matematik
vektor..
18. marts 2007 af
blomst89 (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P
(-3;-4) og en vektor a=(1,2)
punkterne A og B er bestemt ved:
PA=-a og PB=2â
a) bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B
b) bestem koordinatsættet til projektionen af AP og AB
C er et punkt på den linje der går gennem P og har retningsvektor a
c) bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde hvor arealet af trekant ABC er 30
Jeg kan ikke finde ud af nogen af opgaverne så håber meget at nogen kan hjælpe..
(-3;-4) og en vektor a=(1,2)
punkterne A og B er bestemt ved:
PA=-a og PB=2â
a) bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B
b) bestem koordinatsættet til projektionen af AP og AB
C er et punkt på den linje der går gennem P og har retningsvektor a
c) bestem koordinatsættet til C i hvert af de tilfælde hvor arealet af trekant ABC er 30
Jeg kan ikke finde ud af nogen af opgaverne så håber meget at nogen kan hjælpe..
Svar #1
19. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Jeg kan i hvert fald hurtigt hjælpe med a)...
Vi har givet et punkt P(-3,-4) samt en vektor a=(1,2). Så skal vi finde punkterne A, der er bestemt ved PA=-a, og B, der er bestemt ved PB=2â.
Lad os opskrive vektor PA: PA=(a1-p1,a2-p2)=(a1-(-3),a2-(-4))=(a1+3,a2+4). Denne sættes lig -a: (a1+3,a2+4)=(-1,-2). Ud fra dette bestemmes A's koordinater, a1 og a2.
På samme måde finder vi B. Prøv selv!
Vi har givet et punkt P(-3,-4) samt en vektor a=(1,2). Så skal vi finde punkterne A, der er bestemt ved PA=-a, og B, der er bestemt ved PB=2â.
Lad os opskrive vektor PA: PA=(a1-p1,a2-p2)=(a1-(-3),a2-(-4))=(a1+3,a2+4). Denne sættes lig -a: (a1+3,a2+4)=(-1,-2). Ud fra dette bestemmes A's koordinater, a1 og a2.
På samme måde finder vi B. Prøv selv!
Skriv et svar til: vektor..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
