Matematik
dN/dt - hjælp!!
18. marts 2007 af
Amaana (Slettet)
Hej! Håber I kan hjælpe mig med denne opgave:
I et laboratorieforsøg undersøges hvordan en bakteriekoloni udvikler sig med tiden. Antallet af bakterier N som funk af tiden t, målt i timer, kan beskrives ved funk:
N= 9560/1+4,6*e^-0,090t
a: bestem væskthastigheden dN/dt efter 40 timer.
Ved ikke hvordan
I et laboratorieforsøg undersøges hvordan en bakteriekoloni udvikler sig med tiden. Antallet af bakterier N som funk af tiden t, målt i timer, kan beskrives ved funk:
N= 9560/1+4,6*e^-0,090t
a: bestem væskthastigheden dN/dt efter 40 timer.
Ved ikke hvordan
Svar #1
18. marts 2007 af Matkaj
Bestem N'(t) ved at differentiere og sæt dernæst t = 40 in på x's plads og beregn.
Svar #2
18. marts 2007 af sul (Slettet)
Jeg har svært med at differentiere N'(t) når jeg har sådan en funktion, altså N= 9560/1+4,6*e^-0,090t . Kan du hjælpe mig frem...
På forhånden tak
På forhånden tak
Svar #3
18. marts 2007 af Bendji (Slettet)
Jeg forstår ikke formlen helt. Hvorfor dog dividere med 1? Mangler der nogle paranteser?
Husk at en konstant diffenrentieret giver 0 og at (e^kx)' = k*e^kx
Husk at en konstant diffenrentieret giver 0 og at (e^kx)' = k*e^kx
Skriv et svar til: dN/dt - hjælp!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
