Matematik
Monotoniforhold
19. marts 2007 af
Sasha.k (Slettet)
Hej, jeg har en opgave for, som jeg anser ret tricky.
Jeg skal bestemme monotoniforholdet for f(x) til en funktion givet ved:
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
Håber, at I kan hjælpe mig
På forhånd mange tak :)
Jeg skal bestemme monotoniforholdet for f(x) til en funktion givet ved:
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
Håber, at I kan hjælpe mig
På forhånd mange tak :)
Svar #1
19. marts 2007 af Matkaj
Differentier, sæt lig nul, bestem fortegnet for f' mellem nulpunkterne, brug dette til at bestemme monotoniforholdet
Svar #2
19. marts 2007 af Sasha.k (Slettet)
#1:
Det er det, der er problemet. Jeg må ikke bruge nogen form for hjælpemidler, og jeg sidder ret fast, da jeg ikke kan bruge min lommeregner :(
Det er det, der er problemet. Jeg må ikke bruge nogen form for hjælpemidler, og jeg sidder ret fast, da jeg ikke kan bruge min lommeregner :(
Svar #5
19. marts 2007 af Sasha.k (Slettet)
#3:
Men jeg er ret usikker, hvordan man diff.
Er det sådan:
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
f'(x) = 3x^2 + 8x ?
Men jeg er ret usikker, hvordan man diff.
Er det sådan:
f(x) = -1/3 *(pi)* x^3 + 4*x^2
f'(x) = 3x^2 + 8x ?
Skriv et svar til: Monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
