Matematik
Hjælp til blæk
29. marts 2004 af
Trizen (Slettet)
Jeg sidder og har problemer med en opgave.
Opgaver lyder således:
f'(x) = (x - 1)(x - 4)(x + 3)
g'(x) = 5(x - 4)
Bestem monotoniforholdene for f.
Definitionsmængde for f = R
Håber nogle vil hjælpe mig, snart muligt.
Opgaver lyder således:
f'(x) = (x - 1)(x - 4)(x + 3)
g'(x) = 5(x - 4)
Bestem monotoniforholdene for f.
Definitionsmængde for f = R
Håber nogle vil hjælpe mig, snart muligt.
Svar #1
29. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
monotoniforholdene for f:
du kan nemt finde de 3 løsninger. Hvis et af ledene giver nul, giver de alle tre nul. Derfor er løsningerne til f'(x)=0, x=1, x=4, x=-3
du skal så undersøge om f'(x) er positiv eller negativ i de fundne intervaller. Det gør du ved at indsætte et x fra hvert interval. Husk at undersøge for intervallet:
-uendeligt til -3 og 4 til uendeligt.
du kan nemt finde de 3 løsninger. Hvis et af ledene giver nul, giver de alle tre nul. Derfor er løsningerne til f'(x)=0, x=1, x=4, x=-3
du skal så undersøge om f'(x) er positiv eller negativ i de fundne intervaller. Det gør du ved at indsætte et x fra hvert interval. Husk at undersøge for intervallet:
-uendeligt til -3 og 4 til uendeligt.
Svar #2
29. marts 2004 af Trizen (Slettet)
okay tak skal du have!
Jeg var bare ikke sikker, om jeg skulle finde f(x).
Jeg var bare ikke sikker, om jeg skulle finde f(x).
Skriv et svar til: Hjælp til blæk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
