Matematik
Forskrift-Funktioner
20. marts 2007 af
Izabella (Slettet)
En bold slippes og hopper 1. gang 2 m. I hvert af de efterfølgende hop reduceres højden med 20%, så den 2. gang hopper 1,6 m, osv.
Der skal så skrives en forskrift for den funktion f, der angiver boldens maksimale højde som funktion af hoppets nummer. Hjælp?
På forhånd tak.
Der skal så skrives en forskrift for den funktion f, der angiver boldens maksimale højde som funktion af hoppets nummer. Hjælp?
På forhånd tak.
Svar #1
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)
Tja, siden højden aftager med 20 procent hver gang, vil jeg nok lave "rente"-formlen:
f(n) = 2 * 0.8^(n-1)
hvor n er hoppets nr og 2 er self. den oprindelige højde ved n = 1.
Hvis det oprindelige hop antages for at være n = 0, så er den dog:
f(n) = 2 * 0.8^n
f(n) = 2 * 0.8^(n-1)
hvor n er hoppets nr og 2 er self. den oprindelige højde ved n = 1.
Hvis det oprindelige hop antages for at være n = 0, så er den dog:
f(n) = 2 * 0.8^n
Skriv et svar til: Forskrift-Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
