Matematik

Størsteværdi...

20. marts 2007 af LeaBea (Slettet)
En funktion f er bestem ved f(x) = 3,5 * sin(2x) + 4

Hvordan bestemmer jeg størsteværdi og mindsteværdi for f?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)

Prøv differentialregning ;)

X-værdien for største- og mindsteværdien findes, når f'(x) = 0

Svar #2
20. marts 2007 af LeaBea (Slettet)

Fuglens navn: Fugls vægt i gram: Energibehov i kJ/døgn:

Sandløber 28,4 67
Almindelig ryle 56,7 109
Sneppeklire 99,2 167
Strandhjejle 226,8 301
Hvidvinget klire 255,2 327

f(x) = b*x^a

a og b er udregnet til 0,72 og 5,91


En islandsk ryle vejer 84% mere end en canadisk præstekrave. Begge er omfattet af ovenstående sammenhæng.

Hvor mange procent er energibehovet større for en islandsk ryle end for en canadisk præstekrave???

Svar #3
20. marts 2007 af LeaBea (Slettet)

Hov det skulle ikke stå her... ;)

Svar #4
20. marts 2007 af LeaBea (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe med største- og mindsteværdi? Kan stadig ikke finde ud af det...

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2007 af sveegaard (Slettet)

f(x) = 3,5 * sin(2x) + 4

<=>

f'(x) = 7 * cos(2x)


7*cos(2x)=0 <=> cos(2x) = 0 <=> 2x = acos(0) <=> 2x = pi/2 ^ 2x = 3pi/2 <=> x = pi/4 ^ x = 3pi/4

Skriv et svar til: Størsteværdi...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.